Email cím:
Jelszó:
 
 
Elfelejtette a jelszavát?
TERMÉK GYORSKERESÉS
0 termék - 0 Ft

 

Az Ön kosara üres.

 

Süss muffint Electrolux sütőben!

2016. május 24. 0 komment

A messzi Amerika pofonegyszerű édessége, mely számtalan variációban elkészíthető: ez a muffin. A muffin jól süthető, könnyűszerrel összeállítható, „kéttálas” desszert, így nem kell megtöltened a teljes mosogatógépet a konyhai romeltakarítást követően.

A muffin alapreceptje rendkívül egyszerű, Mi Limara receptjéből indultunk ki, mely a Limara péksége blogoldalon megtalálható (ő pedig Nigella receptjét adaptálta).

Száraz összetevők:

30 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
csipet só
15 dkg cukor

Nedves összetevők:
2 tojás
1 dl étolaj
2 evőkanál joghurt
1 dl tej

Fontos tudnod, hogy ez alaprecept, így ízesíteni Neked kell! Ugyanannyi nedves és száraz összetevő hozzáadásával meggyes, citromos, áfonyás, csokis muffin is készíthető. Például, ha csokis muffint szeretnél készíteni, 3 evőkanál kakaóport adj a tésztához és egy fél tábla étcsokit apró darabokban keverj hozzá.

Egy tálban elkeverjük a száraz összetevőket, a finomlisztet, a sütőport és a szódabikarbónát. Egy másik tálba a nedves hozzávalókat tesszük. Összeöntjük a két tál tartalmát, majd  gyors, laza mozdulatokkal összekeverjük a masszát.  A fenti mennyiség 1 tepsi muffin kitöltésére elegendőek. A muffin a szódabikarbóna és a sütőpor kombójának köszönhetően jól megemelkedik, így a tepsi peremét vegyük komolyan, próbáljuk nem szétfolyatni a tésztát. Az étolaj helyettesíthető folyékony, de hideg vajjal, vagy margarinnal is. Fontos, hogy gyorsan dolgozzunk, a muffin nem szereti, ha agyonkavargatjuk.  175 fokon gázsütőben is szépen megsülnek a muffinok 20 perc alatt.

  Összesített értékelés: 0.0    Értékelje Ön is ezt a bejegyzést!

Hozzászólások

Szóljon hozzá Ön is!


AJÁNLOTT TERMÉKEINK

ZZU20309XB aláépíthető sütő
79 900 Ft