- MOSÓGÉP
- |
- MOSOGATÓGÉP
- |
- SZÁRÍTÓGÉP
- |
- HŰTŐGÉP
- |
- FAGYASZTÓ
- |
- TŰZHELY
- |
- SÜTŐ
- |
- FŐZŐLAP
- |
- PÁRAELSZÍVÓ
- |
- MIKRÓ
- |
- VÍZMELEGÍTŐ
- |
- PORSZÍVÓ
- |
- KISGÉP
- |
- BLOG
Tűzhelytisztítási trükkök2015. szeptember 4. 0 komment Odaégett főzés közben kifutott a tej, lecseppent a mártás vagy mellé folyt a lekvár? Íme néhány egyszerű praktika kerámia főzőlapod tisztítására.Odaégett főzés közben kifutott a tej, lecseppent a mártás vagy mellé folyt a lekvár? Íme néhány egyszerű praktika kerámia főzőlapod tisztítására. A legfontosabb talán az, hogy miután megtörtént a baj, várjuk meg míg főzést követően langyosra hűlt a kérdéses főzőlap. Ezt követően pedig nyomban mossuk le az odakozmált maradékokat és ne hagyjuk, hogy megszáradjanak. Ha mégsem voltunk elég gyorsak, vagy egyszerűen csak a kedvünk ment el, hogy főzés után még takarítani is nekiálljunk, akkor jöhetnek az extra trükkök. A ráégett és rászárad ételmaradékok eltűntetéséhez talán a legjobb eszköz a kifejezetten kerámialapok tisztítására kialakított, pengével ellátott „kaparó”. Ez ugyanis a vékony penge segítségével nem karcolja meg a felületet, ellenben villámgyorsan felszedi a legmakacsabb foltokat is. Ha a természetes megoldások híve vagy, akkor is van megoldás. Melegítsd langyosra a tűzhelyet, fogj egy félbevágott citromot és dörzsöld be alaposan. Várj 5-10 percet, aztán mosd le egy puha szivaccsal végül pedidg töröld szárazra. Jó döntés lehet az is, ha gyógyszertári alkoholhoz adagolsz néhány csepp illatos, fertőtlenítő hatású teafa olajat. Így a zsíros foltokat is könnyedén felszámolhatod a már említett fertőtlenítés pedig csak a hab a tortán. HozzászólásokSzóljon hozzá Ön is! |