- MOSÓGÉP
- |
- MOSOGATÓGÉP
- |
- SZÁRÍTÓGÉP
- |
- HŰTŐGÉP
- |
- FAGYASZTÓ
- |
- TŰZHELY
- |
- SÜTŐ
- |
- FŐZŐLAP
- |
- PÁRAELSZÍVÓ
- |
- MIKRÓ
- |
- VÍZMELEGÍTŐ
- |
- PORSZÍVÓ
- |
- KISGÉP
- |
- BLOG
10+1 konyhai tipp, amit ismerned kell2015. július 30. 0 komment Íme néhány egyszerű fortély, amiket mindenképpen ismerned kell, hogy könnyebbé tegyék a mindennapokat a konyhában.1. Ha azt szeretnéd, hogy főzés előtt és közben is megőrizzék üde színüket a zöldségek és gyümölcsök, akkor egyszerű a feladatod. Cseppents egy kevés friss citromlevet a főzővízbe, vagy a facsard a szeletelt gyümölcsökre és azok nem csak finomak, de szépek is maradnak. Sőt a módszer akkor is működik, ha burgonyapucoláshoz használt hideg vízbe csepegtetted. 2. Amikor süteményt készítesz, vedd ki a hozzávalókat pár órával felhasználás előtt, hogy mire szükséged van rájuk már szobahőmérsékletűek legyenek. Így nem csupán a tészta fog könnyebben összeállni, de a végeredmény is sokkal omlósabb lesz. 3. Azt szeretnéd, ha a család kedvenc sültje ropogós és aranybarna legyen? Kend meg a grillcsirke, a kacsa vagy akár a szilveszteri malac bőrét egy kevés mézes páccal és a végeredmény elképesztően ínycsiklandó lesz. 4. Elfelejtetted hova lett a pogácsaszaggató, vagy épp nincs otthon megfelelő méretű forma a fánkok megformázásához? Csak kapj elő egy poharat a szekrényből és máris készülhetnek a kedvedre való sütemények! 5. Túl zsírosra sikerült a leves? Fogj egy salátalevelet és mártsd a vízbe. Tégy vele néhány kört és villámgyorsan ráragad a felesleges zsiradék. Ha még mindig túlzásnak tartod a zsiradék mennyiségét ismételd meg néhányszor a fentieket, amíg megfelelőnek találod a végeredményt. 6. A finom nyári paradicsomszósz vagy baracklekvár készítésénél vess be egy apró trükköt a hámozásnál. Vágj a zöldség vagy gyümölcs alsó részére egy apró keresztet, majd mártsd lobogva forró vízbe néhány másodpercre. Miután hidegvízben picit lehűtötted szinte magától fog lejönni a héja. 7. Hagymát vágtál a vágódeszkán és eltűntetnéd a kellemetlen szagokat? Szórj rá egy nagy csipet sót és fogj egy fél citromot, majd dörzsöld át vele alaposan a fa felületet végül pedig öblítsd el hideg víz alatt. 8. Szódabikarbóna, kettő az egyben. Fénytelen és matt a mosogatód? Szórj bele egy szép nagy adag szódabikarbónát és dörzsöld át alaposan a koszos részeket! Elfogyott a sütőpor és elfelejtetted a boltban? Nincs más dolgod, mint helyettesíteni egy csipet szódabikarbónával. 9. Hagyma vágás könnyek nélkül. Nem kell hozzá más, mint egy vizezett élű, éles kés és egy jól behűtött hagyma… a könnyeknek pedig végleg búcsút inthetsz. 10. Az elsózott ételt könnyen megmenthetd, ha beleteszel egy megpucolt krumplit, ami magába szívja a felesleges ízesítőt. +1 Ne félj egyszerre több tésztát készíteni a linzerhez, mint amennyire szükséged lesz, a felesleget ugyanis lefagyaszthatod, így a következő alkalommal pár perc alatt ízletes vendégvárót rittyenthetsz. HozzászólásokSzóljon hozzá Ön is! |