Email cím:
Jelszó:
 
 
Elfelejtette a jelszavát?
TERMÉK GYORSKERESÉS
0 termék - 0 Ft

 

Az Ön kosara üres.

 

Zamatos barackkrémleves

2014. augusztus 1. 0 komment

Mitől lesz a barackkrémleves zamatos? A barack fantasztikus telt ízétől. Felejtsük el a pudingport, a lisztet, a kukoricakeményítőt és duplázzuk meg a szokásos gyümölcsmennyiséget!

Mitől lesz a barackkrémleves zamatos? A barack fantasztikus telt ízétől. Felejtsük el  a pudingport, a lisztet, a kukoricakeményítőt és duplázzuk meg a szokásos gyümölcsmennyiséget!

A krémlevesek kedvelői számára igazi augusztusi csemege lehet az őszibarackból készített hideg krémleves. Bár a gyümölcslevesek megszokott sűrítője sok háztartásban a vanília vagy tejszínízű pudingpor, ezt nyugodtan el lehet hagyni, mert így kevéssé lisztes, kevéssé műédes lesz a leves ízvilága. A lédús őszibarack rostjai pedig kellően dússá teszik levesünket sűrítés nélkül is. Vegetáriánusok is fogyaszthatják ezt az alig fél óra alatt elkészülő finomságot!

Hozzávalók / 2 adag
5 közepes őszibarack
5 közepes nektarin
5 sárgabarack 
2 dl teljes tejszín 
édesítés, fahéj, szegfűszeg, citromlé  ízlés szerint

Elkészítés
A háromféle barackot kockára vágjuk, és feltesszük annyi vízben főni, ami ellepi, hozzátesszük a fűszereket és az édesítőt. Ha felforrt, és a gyümölcs nagyjából megpuhult, akkor átöntjük, és leturmixoljuk a levével és a tejszínnel együtt Electrolux turmixgépben. Az összeturmixolt baracklevet összeforraljuk a tejszínnel, épp csak pár perc erejéig. Jól lehűtve, esetleg tejszínhabbal, illetve barackkarikákkal tálaljuk.

Figyelem!  A hűtőbe csak már szobahőmérsékletű fazekat tegyünk, a forró leves nem való hűtőbe!

  Összesített értékelés: 0.0    Értékelje Ön is ezt a bejegyzést!

Hozzászólások

Szóljon hozzá Ön is!


AJÁNLOTT TERMÉKEINK

ERF4014AOW hűtőgép
109 900 Ft