Zamatos barackkrémleves
2014. augusztus 1. 0 komment
Mitől lesz a barackkrémleves zamatos? A barack fantasztikus telt ízétől. Felejtsük el a pudingport, a lisztet, a kukoricakeményítőt és duplázzuk meg a szokásos gyümölcsmennyiséget!
Mitől lesz a barackkrémleves zamatos? A barack fantasztikus telt ízétől. Felejtsük el a pudingport, a lisztet, a kukoricakeményítőt és duplázzuk meg a szokásos gyümölcsmennyiséget!
A krémlevesek kedvelői számára igazi augusztusi csemege lehet az őszibarackból készített hideg krémleves. Bár a gyümölcslevesek megszokott sűrítője sok háztartásban a vanília vagy tejszínízű pudingpor, ezt nyugodtan el lehet hagyni, mert így kevéssé lisztes, kevéssé műédes lesz a leves ízvilága. A lédús őszibarack rostjai pedig kellően dússá teszik levesünket sűrítés nélkül is. Vegetáriánusok is fogyaszthatják ezt az alig fél óra alatt elkészülő finomságot!
Hozzávalók / 2 adag
5 közepes őszibarack
5 közepes nektarin
5 sárgabarack
2 dl teljes tejszín
édesítés, fahéj, szegfűszeg, citromlé ízlés szerint
Elkészítés
A háromféle barackot kockára vágjuk, és feltesszük annyi vízben főni, ami ellepi, hozzátesszük a fűszereket és az édesítőt. Ha felforrt, és a gyümölcs nagyjából megpuhult, akkor átöntjük, és leturmixoljuk a levével és a tejszínnel együtt Electrolux turmixgépben. Az összeturmixolt baracklevet összeforraljuk a tejszínnel, épp csak pár perc erejéig. Jól lehűtve, esetleg tejszínhabbal, illetve barackkarikákkal tálaljuk.
Figyelem! A hűtőbe csak már szobahőmérsékletű fazekat tegyünk, a forró leves nem való hűtőbe!
Hozzászólások
Szóljon hozzá Ön is!