- MOSÓGÉP
- |
- MOSOGATÓGÉP
- |
- SZÁRÍTÓGÉP
- |
- HŰTŐGÉP
- |
- FAGYASZTÓ
- |
- TŰZHELY
- |
- SÜTŐ
- |
- FŐZŐLAP
- |
- PÁRAELSZÍVÓ
- |
- MIKRÓ
- |
- VÍZMELEGÍTŐ
- |
- PORSZÍVÓ
- |
- KISGÉP
- |
- BLOG
Sóban eltett citrom2016. február 5. 0 komment Kezeletlen citromhoz jutottál? Sóba vele! A sózás az egyik legősibb és legegyszerűbb tartósítási eljárás, nem csak a zöldségeket, de régen még a nyers húst is sózással tartósították.A modern gasztronómiában már nem csak praktikus, hanem kulináris okai is vannak a sózási eljárásnak. Egyik legjobb példa erre a sóban eltett citrom, ami egy klasszikus marokkói finomság. Néhány hét várakozást követően zseniális végeredmény vár: húsokhoz, halakhoz, salátának ízesítőül tökéletes a sóban eltett citrom. Az egyszerű hozzávalók olyan ízorgiát okoznak, hogy a húsokat, halakat, salátákat rendkívül jól ellensúlyozza és kiegészíti néhány falat sóban eltett citromdarab. A sóban eltett citromhoz érdemes kisebb citromokat választani. A citromokat hosszában negyedelve jó mélyen bevagdossuk, de fontos, hogy még maradjanak egyben. Belülről is besózzuk alaposan, jó minőségű tengeri sóval. Egy nagyobb sterilizált befőttes üveg aljára sót szórunk, arra tesszük a citromokat, jó szorosan, hogy a levüket kipréseljük. 1-2 babérlevelet és néhány koriandermagot szórunk a rétegek közé, de a mustármag és a köménymag is nagyon jól illik hozzá. Minden rétegre és a tetejére is vékony réteg só kerüljön. Ezután kifacsarunk még annyi citromlevet, amennyivel fel tudjuk tölteni az üveget, hogy teljesen ellepje a citromokat. A lezárt üvegbe zárt citromokat sötét, hűvös helyen legalább 1 hónapig érleljük. Csak győzzük kivárni! Felhasználás előtt érdemes a citromokat leöblíteni, hogy ne legyenek ehetetlenül sósak. Apróra vágva saláták, húsok, halak, zöldséges ételek igazán különleges ízesítője. Egy 1 literes üveghez körülbelül 9-10 db egész citrom, 5-8 citrom leve, 4-5 babérlevél, ugyanennyi szem bors, mustármag, koreinder szükséges. A marokkói ízvilágot 1 rúd fahéjjal tehetjük teljessé. HozzászólásokSzóljon hozzá Ön is! |
BLOG
Pontosan átsült hús minden alkalommal – AEG húshőmérős sütőkkel 2025. június 30. A beépített húshőmérővel felszerelt AEG sütők segítenek, hogy a húsok tökéletesen sikerüljenek. A húshőmérő szenzora folyamatosan méri a sütés közben a hús belső hőfokát, így nem kell találgatni, mikor van kész: nincs túlsütés, nincs alulkészítés, csak precízen sütött hús, minden alkalommal.
Electrolux szárítógépek 3DSense érzékelővel és gőzfunkcióval 2025. június 26. A 3DSense érzékelőkkel ellátott Electrolux hőszivattyús szárítógép automatikusan a szövetek szálai között érzékelt nedvességtartalomhoz igazítja a szárítási beállításokat az egyenletes szárításért. A gőzfunkció pedig segít a szagok semlegesítésében és a gyűrődések csökkentésében.
Electrolux LNS9TE19S beépíthető hűtőgép 35dB zajszinttel 2025. június 23. 188 cm magas, kombinált alulfagyasztós beépíthető hűtő csupán 35dB(A) zajszinten működik, így szinte hangtalan – ideális amerikai konyhákhoz és éjszakai használathoz egyaránt. A ventilátoros DynamicAir rendszer minden polcszinten egyenletes hűtést biztosít. További blogbejegyzések |