Email cím:
Jelszó:
 
 
Elfelejtette a jelszavát?
TERMÉK GYORSKERESÉS
0 termék - 0 Ft

 

Az Ön kosara üres.

 

Sóban eltett citrom

2016. február 5. 0 komment

Kezeletlen citromhoz jutottál? Sóba vele! A sózás az egyik legősibb és legegyszerűbb tartósítási eljárás, nem csak a zöldségeket, de régen még a nyers húst is sózással tartósították.

A modern gasztronómiában már nem csak praktikus, hanem kulináris okai is vannak a sózási eljárásnak. Egyik legjobb példa erre a sóban eltett citrom, ami egy klasszikus marokkói finomság. Néhány hét várakozást követően zseniális végeredmény vár: húsokhoz, halakhoz, salátának ízesítőül tökéletes a sóban eltett citrom. Az egyszerű hozzávalók olyan ízorgiát okoznak, hogy a húsokat, halakat, salátákat rendkívül jól ellensúlyozza és kiegészíti néhány falat sóban eltett citromdarab.

A sóban eltett citromhoz érdemes  kisebb  citromokat választani. A citromokat hosszában negyedelve jó mélyen bevagdossuk, de fontos, hogy még maradjanak egyben. Belülről is besózzuk alaposan, jó minőségű tengeri sóval. Egy nagyobb sterilizált befőttes üveg aljára sót szórunk, arra tesszük a citromokat, jó szorosan, hogy a levüket kipréseljük. 1-2 babérlevelet és néhány koriandermagot szórunk a rétegek közé, de a mustármag és a köménymag is nagyon jól illik hozzá. Minden rétegre és a tetejére is vékony réteg só kerüljön. Ezután kifacsarunk még annyi citromlevet, amennyivel fel tudjuk tölteni az üveget, hogy teljesen ellepje a citromokat.

A lezárt üvegbe zárt citromokat sötét, hűvös helyen legalább 1 hónapig érleljük. Csak győzzük kivárni! Felhasználás előtt érdemes a citromokat leöblíteni, hogy ne legyenek ehetetlenül sósak. Apróra vágva saláták, húsok, halak, zöldséges ételek igazán különleges ízesítője. Egy 1 literes üveghez  körülbelül 9-10 db egész citrom, 5-8 citrom leve, 4-5 babérlevél, ugyanennyi szem bors, mustármag, koreinder szükséges. A marokkói ízvilágot 1 rúd fahéjjal tehetjük teljessé.

  Összesített értékelés: 5.0    Értékelje Ön is ezt a bejegyzést!

Hozzászólások

Szóljon hozzá Ön is!


BLOG

 

Pontosan átsült hús minden alkalommal – AEG húshőmérős sütőkkel

2025. június 30.

A beépített húshőmérővel felszerelt AEG sütők segítenek, hogy a húsok tökéletesen sikerüljenek. A húshőmérő szenzora folyamatosan méri a sütés közben a hús belső hőfokát, így nem kell találgatni, mikor van kész: nincs túlsütés, nincs alulkészítés, csak precízen sütött hús, minden alkalommal.

 

Electrolux szárítógépek 3DSense érzékelővel és gőzfunkcióval

2025. június 26.

A 3DSense érzékelőkkel ellátott Electrolux hőszivattyús szárítógép automatikusan a szövetek szálai között érzékelt nedvességtartalomhoz igazítja a szárítási beállításokat az egyenletes szárításért. A gőzfunkció pedig segít a szagok semlegesítésében és a gyűrődések csökkentésében.

 

Electrolux LNS9TE19S beépíthető hűtőgép 35dB zajszinttel

2025. június 23.

188 cm magas, kombinált alulfagyasztós beépíthető hűtő csupán 35dB(A) zajszinten működik, így szinte hangtalan – ideális amerikai konyhákhoz és éjszakai használathoz egyaránt. A ventilátoros DynamicAir rendszer minden polcszinten egyenletes hűtést biztosít.

 

További blogbejegyzések
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz