- MOSÓGÉP
- |
- MOSOGATÓGÉP
- |
- SZÁRÍTÓGÉP
- |
- HŰTŐGÉP
- |
- FAGYASZTÓ
- |
- TŰZHELY
- |
- SÜTŐ
- |
- FŐZŐLAP
- |
- PÁRAELSZÍVÓ
- |
- MIKRÓ
- |
- VÍZMELEGÍTŐ
- |
- PORSZÍVÓ
- |
- KISGÉP
- |
- BLOG
Piknik tippek hétvégére2015. május 8. 0 komment Mi más kellene a tökéletes piknikhez, mint egy minden jóval megrakott piknikkosár, egy romantikus, csöndes rét, egy hatalmas, puha takaró és jégbe hűtött pezsgő vagy egy palack fehérbor? Tippjeink a garantált sikerhez!Mi más kellene a tökéletes piknikhez, mint egy minden jóval megrakott piknikkosár, egy romantikus, csöndes rét, egy hatalmas, puha takaró és jégbe hűtött pezsgő vagy egy palack fehérbor? Tippjeink a garantált sikerhez! A pikniket a francia és angol arisztokrácia tette divatossá a 17-18. században. A 19. századtól a piknikelés egész Európában népszerűvé vált, és manapság a szabadbeli falatozás a nyár egyik elmaradhatatlan velejárója. Egy jó pikniket gondos tervezés előz meg. Kerüld a túl maszatos (pl: jégkrémek, méz), ragadós és könnyen romló falatokat, amelyek hosszabb hűtést igényelnek. Az ételeket csomagoljuk be alaposan (lehetőleg légmentes dobozokba), majd indulás előtt hűtsük legalább 1-2 órán át a hűtőszekrényben. Ha autóval mentek és van klíma a kocsiban, az ételeket ne a csomagtartóba, hanem a hűs utazótérbe tegyétek, így tovább frissek maradnak. A friss, ropogós zöldsaláták tökéletes lesznek. A zöldségek mellé érdemes betenned egy üveg olívaolajat és citromot is, amivel villámgyorsan egészséges salátaöntetet varázsolhatsz. Készíthetsz szendvicset is teljeskiőrlésű kenyérből, magvas zsemléből vagy mini bagettból - ezeket finom pástétomokkal varázsolhatod különlegessé. Az italokat öntsd jól zárható üvegbe vagy műanyag palackba, és hűtsd vagy fagyaszd le indulás előtt. A műanyag palackban lefagyasztott italok méh nagy hőségben is hosszú órákig, akár fél napig is hűsek maradnak. Ha termoszba öntöd az italt, garantáltan hideg marad fogyasztásig. Jó választás a szénsavmentes ásványvíz és a limonádé is. A limonádé készítésénél kerüld a sok cukort, mert nemcsak kevésbé üdít majd a citromos nedű, de az édes íztől csak még szomjasabb leszel. Tartalmas és izgalmas uzsonna kerekedhet néhány szelet szárított sonka, keménysajt (pl. parmezán) forgácsok, vékonyra vágott hátszín szeletkék felhasználásával. Ezeket akár előző este is becsomagolhatod, a hűtőszekrényben tárolva megőrzik frissességüket. HozzászólásokSzóljon hozzá Ön is! |