- MOSÓGÉP
- |
- MOSOGATÓGÉP
- |
- SZÁRÍTÓGÉP
- |
- HŰTŐGÉP
- |
- FAGYASZTÓ
- |
- TŰZHELY
- |
- SÜTŐ
- |
- FŐZŐLAP
- |
- PÁRAELSZÍVÓ
- |
- MIKRÓ
- |
- VÍZMELEGÍTŐ
- |
- PORSZÍVÓ
- |
- KISGÉP
- |
- BLOG
Őszi hangulatú finomság, ami a szemet is kényezteti2015. szeptember 30. 0 komment Már roskadoznak a boltok polcai a finomabbnál finomabb almák alatt, így nem is kérdés, hogy ideje egy igazán különleges őszi csodasütemény elkészítésének. Ez az igazán dekoratív édesség a lehető legjobb választás, ha vendégeid le szeretnéd nyűgözni.Ez a rendkívül egyszerű torta még a kezdőkön sem foghat ki, ám annál nagyobb sikerélményeket és varázslatos ízeket rejteget. Minden benne van, amire ősszel vágyhatunk: ropogós dió, zamatos alma és csep símogató vanília. Hozzávalók a tésztához: 2 és fél csésze darabolt dió, 4 ek sótlan, olvasztott vaj, 2 ek kristálycukor, 1 tojásfehérje, ½ tk só Hozzávalók a sodóhoz:1 ½ csésze tej, 6 tojássárgája, ½ csésze juharszirup, ½ csésze kukoricakeményítő, ½ tk só, 1 tk vanília kivonat Hozzávalók a töltelékhez: 2 nagy savanykás alma, citromlé, ¼ csésze barack lekvár És már kezdődhet is a varázslat az őszi kincsek segítségével. Elsőként melegítsd 200 fokra a sütőd és daráld a diót zsemlemorzsa állagúra. Egy nagy tálban öntsd össze a darált diót és a tészta többi hozzávalóját és keverd őket el egy villa segítségével. Nyomkodd a keveréket egy kb 22 cm-es tortaforma aljára és oldalára (legjobb erre a célra csatos formát választani, aminek egyszerűen leveheted majd az oldalát) és mehet is 15 percre a sütőbe.
Most lesz időd meghámozni az almákat. Vágd őket 4 részre úgy, hogy egy hasáb legyen a magház a végén. Ezután a négy nagyobb almadarabot vágd 1-2 mm vékony szeletekre majd tedd azokat citromos vízbe, hogy meg ne barnuljanak. Ha már túl vagy a várakozáson is nincs más hátra, mint összeállítani a tortát. Először oszlasd el a sodót a tésztán. Azután tedd az almákat a mikróba és melegítsd őket addig, míg annyira megpuhulnak, hogy könnyen hajlíthatók, anélkül, hogy eltörnének. Fogj egy szeletet, tekerd fel szorosan, hogy csiga alakú legyen és állítsd függőlegesen a sodóba. Ezután tekerj köré annyi plusz szeletet, amíg megszületik az első rózsád. Ezután ismételd ezt a műveletet, míg meg nem telik aprócska és nagyobbacska rózsafejekkel a tortád. Végül melegítsd fel a barack lekvárt és hígítsd kicsit citromlével, hogy könnyen kenhető legyen, majd kend át ezzel az almarózsákat, hogy fényesek legyenek és még meg se barnuljanak.
HozzászólásokSzóljon hozzá Ön is! |
BLOG
Pontosan átsült hús minden alkalommal – AEG húshőmérős sütőkkel 2025. június 30. A beépített húshőmérővel felszerelt AEG sütők segítenek, hogy a húsok tökéletesen sikerüljenek. A húshőmérő szenzora folyamatosan méri a sütés közben a hús belső hőfokát, így nem kell találgatni, mikor van kész: nincs túlsütés, nincs alulkészítés, csak precízen sütött hús, minden alkalommal.
Electrolux szárítógépek 3DSense érzékelővel és gőzfunkcióval 2025. június 26. A 3DSense érzékelőkkel ellátott Electrolux hőszivattyús szárítógép automatikusan a szövetek szálai között érzékelt nedvességtartalomhoz igazítja a szárítási beállításokat az egyenletes szárításért. A gőzfunkció pedig segít a szagok semlegesítésében és a gyűrődések csökkentésében.
Electrolux LNS9TE19S beépíthető hűtőgép 35dB zajszinttel 2025. június 23. 188 cm magas, kombinált alulfagyasztós beépíthető hűtő csupán 35dB(A) zajszinten működik, így szinte hangtalan – ideális amerikai konyhákhoz és éjszakai használathoz egyaránt. A ventilátoros DynamicAir rendszer minden polcszinten egyenletes hűtést biztosít. További blogbejegyzések |