- MOSÓGÉP
- |
- MOSOGATÓGÉP
- |
- SZÁRÍTÓGÉP
- |
- HŰTŐGÉP
- |
- FAGYASZTÓ
- |
- TŰZHELY
- |
- SÜTŐ
- |
- FŐZŐLAP
- |
- PÁRAELSZÍVÓ
- |
- MIKRÓ
- |
- VÍZMELEGÍTŐ
- |
- PORSZÍVÓ
- |
- KISGÉP
- |
- BLOG
Mindig frissen: retek télen-nyáron2015. január 16. 0 komment Nemcsak tavaszi kedvenc a retek! A friss hónapos retek, a vajretek, a sörretek, a jégcsap retek mellett a téli retek is beköltözött a konyhánkba.Nemcsak tavaszi kedvenc a retek! A friss hónapos retek, a vajretek, a sörretek, a jégcsap retek mellett a téli retek is beköltözött a konyhánkba. A sokféleség nem csak szín- és formagazdagságot jelent, hanem azt is, hogy a retek egész évben hozzáférhető, mert van belőle hónapos, nyári, őszi és téli is. Közös bennük, hogy minden retek enyhén csípős, mert a különböző vitaminok mellett mustárolajat tartalmaz. A retkek ízét a szezon is befolyásolja, a korán szedett retkek íze lágyabb, mint a szezon vége felé szedett példányoké. A retek lehet hengeres, ovális vagy kerek, színe fehér, sárga, lila, fekete vagy vörös, a retkek belseje azonban majdnem minden esetben fehér. A retket már az ókori Kínában és Japánban is nagyon kedvelték, gyógyszerként használták. Az ókori egyiptomiak, görögök és rómaiak is fogyasztották. Európába Marco Polo hajóin érkezett. Angliába a XVI. század elején került a retek, mint gyógynövény. Az angolok vesebetegségek, bélbetegségek és bőrproblémák kezelésére alkalmazták, majd ott is elterjedt, mint ízletes zöldségféle. Frissesség tippek: HozzászólásokSzóljon hozzá Ön is! |