Email cím:
Jelszó:
 
 
Elfelejtette a jelszavát?
TERMÉK GYORSKERESÉS
0 termék - 0 Ft

 

Az Ön kosara üres.

 

Így készíts igazán finom kocsonyát!

2016. január 19. 0 komment

Ha téli finomság, akkor kocsonya. Ez a hagyományos étel, szinte minden európai nép konyhájában fellelhető, bár az eredeti recept Franciaországból származik! Így főzd meg a legfinomabb kocsonyát!

A nagymama receptje

Hozzávalók: 2 kg kocsonyának való hús - disznófül, csülök, köröm és némi soványabb rész, 3-4 répa, 1-2 fehérrépa, 1-2 babérlevél, 1 nagy fej hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 csokor friss petrezselyem, egész bors, só. Elkészítés ideje: három-négy óra.

A húst tedd egy nagy lábasba, és öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Amikor elkezd habzani, azt távolítsd el a tetejéről, vagy akár a komplett főzővizet is lecserélheted, van, aki így tesz, és van, aki csak a habot távolítja el. Mindkét megoldás működik. Friss tormával és szintén friss, ropogós kenyérrel az igazi, de főzhetsz bele vagy mellé kemény tojást is, sokan úgy szeretik.

Az eszményi kocsonya

Hozzávalók: 4 db sertés köröm, 1 db farok, 1 kisebb füstölt első csülök, 50 dkg marhafartő, (opcionálisan 30 dkg sertésbőr és 30 dkg borjúín), 3 db sárgarépa, 2 fej vöröshagyma, fokhagyma bőven, egész bors, só és egy kevés fehérbor (kb. 1,5 dl).

Hideg vízbe feltesszük főni a húsokat (a bőr és a borjúín kivételével). Amikor felforr, a vizet leöntjük, és a húsokról is lemosunk minden fehérjekicsapódást, majd tiszta vízben ismét feltesszük főni. Ekkor tesszük bele a zöldséget és öntjük hozzá a bort is. Már nem forraljuk fel, hanem csak körülbelül 80-85 fokon főzzük addig, amíg a húsok könnyedén leválnak a csontról (ez akár 8 óra is lehet). A bőrt és a borjúínt félidőben tesszük hozzá. Hideg helyen megdermesztjük. Fokhagymás pirítóssal, forralt borral fogyasztjuk.

Ha pedig igazán jó társra vágysz a kocsonyafőzéshez, válaszd az Electrolux EKC52550OX kerámialapos tűzhelyet!

  Összesített értékelés: 0.0    Értékelje Ön is ezt a bejegyzést!

Hozzászólások

Szóljon hozzá Ön is!


BLOG

 

AEG indukciós főzőlapok egybeépített páraelszívóval

2024. április 17.

Az AEG páraelszívóval egybeépített indukciós főzőlapok matt fekete kivitelben készülnek. Az érintőképernyős vezérlés, az üvegfelület teljesen belesimul a konyhai munkapultba. Az egybeépített készülék előnye, hogy hatékonyan kihasználja a teret, nincsen zavaró, vagy elrejtendő térelem, ráadásul csak egyetlen készüléket kell telepíteni.

 

Electrolux LRB3DE18S beépíthető hűtőgép variálható FlexiShelf polcokkal

2024. április 15.

Az Electrolux LRB3DE18S beépíthető hűtőszekrény belső terét a FlexiShelf polcokkal rugalmasan átalakíthatod az igényeidnek megfelelően. A rendelkezésre álló 311 literes belső hűtőtér teljes területét jól kihasználhatod.

 

AEG CCE84779FB indukciós főzőlapba épített páraelszívóval

2024. április 11.

A 83 cm széles AEG indukciós főzőlap jellegzetessége, hogy egy páraelszívó is beépítésre került a készülékbe. A páraelszívó a keletkezéskor kivonja az ételszagot a konyhából.

 

További blogbejegyzések
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz