- MOSÓGÉP
- |
- MOSOGATÓGÉP
- |
- SZÁRÍTÓGÉP
- |
- HŰTŐGÉP
- |
- FAGYASZTÓ
- |
- TŰZHELY
- |
- SÜTŐ
- |
- FŐZŐLAP
- |
- PÁRAELSZÍVÓ
- |
- MIKRÓ
- |
- VÍZMELEGÍTŐ
- |
- PORSZÍVÓ
- |
- KISGÉP
- |
- BLOG
Így készíts igazán finom kocsonyát!2016. január 19. 0 komment Ha téli finomság, akkor kocsonya. Ez a hagyományos étel, szinte minden európai nép konyhájában fellelhető, bár az eredeti recept Franciaországból származik! Így főzd meg a legfinomabb kocsonyát!A nagymama receptje Hozzávalók: 2 kg kocsonyának való hús - disznófül, csülök, köröm és némi soványabb rész, 3-4 répa, 1-2 fehérrépa, 1-2 babérlevél, 1 nagy fej hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 csokor friss petrezselyem, egész bors, só. Elkészítés ideje: három-négy óra. A húst tedd egy nagy lábasba, és öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Amikor elkezd habzani, azt távolítsd el a tetejéről, vagy akár a komplett főzővizet is lecserélheted, van, aki így tesz, és van, aki csak a habot távolítja el. Mindkét megoldás működik. Friss tormával és szintén friss, ropogós kenyérrel az igazi, de főzhetsz bele vagy mellé kemény tojást is, sokan úgy szeretik. Az eszményi kocsonya Hozzávalók: 4 db sertés köröm, 1 db farok, 1 kisebb füstölt első csülök, 50 dkg marhafartő, (opcionálisan 30 dkg sertésbőr és 30 dkg borjúín), 3 db sárgarépa, 2 fej vöröshagyma, fokhagyma bőven, egész bors, só és egy kevés fehérbor (kb. 1,5 dl). Hideg vízbe feltesszük főni a húsokat (a bőr és a borjúín kivételével). Amikor felforr, a vizet leöntjük, és a húsokról is lemosunk minden fehérjekicsapódást, majd tiszta vízben ismét feltesszük főni. Ekkor tesszük bele a zöldséget és öntjük hozzá a bort is. Már nem forraljuk fel, hanem csak körülbelül 80-85 fokon főzzük addig, amíg a húsok könnyedén leválnak a csontról (ez akár 8 óra is lehet). A bőrt és a borjúínt félidőben tesszük hozzá. Hideg helyen megdermesztjük. Fokhagymás pirítóssal, forralt borral fogyasztjuk. Ha pedig igazán jó társra vágysz a kocsonyafőzéshez, válaszd az Electrolux EKC52550OX kerámialapos tűzhelyet! HozzászólásokSzóljon hozzá Ön is! |
BLOG
Pontosan átsült hús minden alkalommal – AEG húshőmérős sütőkkel 2025. június 30. A beépített húshőmérővel felszerelt AEG sütők segítenek, hogy a húsok tökéletesen sikerüljenek. A húshőmérő szenzora folyamatosan méri a sütés közben a hús belső hőfokát, így nem kell találgatni, mikor van kész: nincs túlsütés, nincs alulkészítés, csak precízen sütött hús, minden alkalommal.
Electrolux szárítógépek 3DSense érzékelővel és gőzfunkcióval 2025. június 26. A 3DSense érzékelőkkel ellátott Electrolux hőszivattyús szárítógép automatikusan a szövetek szálai között érzékelt nedvességtartalomhoz igazítja a szárítási beállításokat az egyenletes szárításért. A gőzfunkció pedig segít a szagok semlegesítésében és a gyűrődések csökkentésében.
Electrolux LNS9TE19S beépíthető hűtőgép 35dB zajszinttel 2025. június 23. 188 cm magas, kombinált alulfagyasztós beépíthető hűtő csupán 35dB(A) zajszinten működik, így szinte hangtalan – ideális amerikai konyhákhoz és éjszakai használathoz egyaránt. A ventilátoros DynamicAir rendszer minden polcszinten egyenletes hűtést biztosít. További blogbejegyzések |