Email cím:
Jelszó:
 
 
Elfelejtette a jelszavát?
TERMÉK GYORSKERESÉS
0 termék - 0 Ft

 

Az Ön kosara üres.

 

Így készíts igazán finom kocsonyát!

2016. január 19. 0 komment

Ha téli finomság, akkor kocsonya. Ez a hagyományos étel, szinte minden európai nép konyhájában fellelhető, bár az eredeti recept Franciaországból származik! Így főzd meg a legfinomabb kocsonyát!

A nagymama receptje

Hozzávalók: 2 kg kocsonyának való hús - disznófül, csülök, köröm és némi soványabb rész, 3-4 répa, 1-2 fehérrépa, 1-2 babérlevél, 1 nagy fej hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 csokor friss petrezselyem, egész bors, só. Elkészítés ideje: három-négy óra.

A húst tedd egy nagy lábasba, és öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Amikor elkezd habzani, azt távolítsd el a tetejéről, vagy akár a komplett főzővizet is lecserélheted, van, aki így tesz, és van, aki csak a habot távolítja el. Mindkét megoldás működik. Friss tormával és szintén friss, ropogós kenyérrel az igazi, de főzhetsz bele vagy mellé kemény tojást is, sokan úgy szeretik.

Az eszményi kocsonya

Hozzávalók: 4 db sertés köröm, 1 db farok, 1 kisebb füstölt első csülök, 50 dkg marhafartő, (opcionálisan 30 dkg sertésbőr és 30 dkg borjúín), 3 db sárgarépa, 2 fej vöröshagyma, fokhagyma bőven, egész bors, só és egy kevés fehérbor (kb. 1,5 dl).

Hideg vízbe feltesszük főni a húsokat (a bőr és a borjúín kivételével). Amikor felforr, a vizet leöntjük, és a húsokról is lemosunk minden fehérjekicsapódást, majd tiszta vízben ismét feltesszük főni. Ekkor tesszük bele a zöldséget és öntjük hozzá a bort is. Már nem forraljuk fel, hanem csak körülbelül 80-85 fokon főzzük addig, amíg a húsok könnyedén leválnak a csontról (ez akár 8 óra is lehet). A bőrt és a borjúínt félidőben tesszük hozzá. Hideg helyen megdermesztjük. Fokhagymás pirítóssal, forralt borral fogyasztjuk.

Ha pedig igazán jó társra vágysz a kocsonyafőzéshez, válaszd az Electrolux EKC52550OX kerámialapos tűzhelyet!

  Összesített értékelés: 0.0    Értékelje Ön is ezt a bejegyzést!

Hozzászólások

Szóljon hozzá Ön is!


BLOG

 

Pontosan átsült hús minden alkalommal – AEG húshőmérős sütőkkel

2025. június 30.

A beépített húshőmérővel felszerelt AEG sütők segítenek, hogy a húsok tökéletesen sikerüljenek. A húshőmérő szenzora folyamatosan méri a sütés közben a hús belső hőfokát, így nem kell találgatni, mikor van kész: nincs túlsütés, nincs alulkészítés, csak precízen sütött hús, minden alkalommal.

 

Electrolux szárítógépek 3DSense érzékelővel és gőzfunkcióval

2025. június 26.

A 3DSense érzékelőkkel ellátott Electrolux hőszivattyús szárítógép automatikusan a szövetek szálai között érzékelt nedvességtartalomhoz igazítja a szárítási beállításokat az egyenletes szárításért. A gőzfunkció pedig segít a szagok semlegesítésében és a gyűrődések csökkentésében.

 

Electrolux LNS9TE19S beépíthető hűtőgép 35dB zajszinttel

2025. június 23.

188 cm magas, kombinált alulfagyasztós beépíthető hűtő csupán 35dB(A) zajszinten működik, így szinte hangtalan – ideális amerikai konyhákhoz és éjszakai használathoz egyaránt. A ventilátoros DynamicAir rendszer minden polcszinten egyenletes hűtést biztosít.

 

További blogbejegyzések
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz