Email cím:
Jelszó:
 
 
Elfelejtette a jelszavát?
TERMÉK GYORSKERESÉS
0 termék - 0 Ft

 

Az Ön kosara üres.

 

Húshőmérő miért hasznos?

2015. március 13. 0 komment

Igazán szaftos sülteket szeretnél készíteni? Nem szereted a túlsütött, kiszáradt húst? A húshőmérő segít, hogy tökéletes legyen minden sülted!

Igazán szaftos sülteket szeretnél készíteni?  Nem szereted a túlsütött, kiszáradt húst?  A húshőmérő segít, hogy tökéletes legyen minden sülted!

A húshőmérő a hús maghőmérsékletét méri. Egyben sütéshez szinte nélkülözhetetlen segédeszköz. A magyar háziasszonyok ízlésének  a sertéshús, a malachús és a szárnyasok felelnek meg leginkább. Fontos tudni, hogy minden hús maghőmérséklete nő a pihentetés alatt, nem akkor kell tehát kivenni a sütőből, amikor elérik a kívánt értéket, hanem valamivel korábban  ( a növekedés akár 5 fok is lehet, ez függ a hús méretétől és jellegétől). Csirke, kacsa, liba és egyéb baromfik sütésekor 74 fok kell legyen  a combnak a mellhez legközelebbi részénél, de a csonttól távol mérve.  Sertés- és malachúsok, sonka, lapocka, karaj esetén 71 fok, míg  halból készített sülteknél 60 fok az ideális hőmérséklet.

Alacsonyabb hőmérsékletekkel nedvesebb, rózsaszínebb húsokat süthetünk. Ha magasabb hőfokon készíti el a húst, az elkezd kiszáradni, ún. túlkészült lesz. Néhány ételhigiéniai szabályt fontos hangsúlyoznunk a hőfokkal való kísérletezgetés esetére: Mindig megbízható helyről válassz húst! A friss húst rögtön készítsd el, vagy fagaszd le. Újrafagyasztani a húsokat ( a halakat is!) tilos. Ha a húsokat pácoljuk (pl. a vadhúst vörösborban), hűtőben tartsuk a pácolás idején.

Az Electrolux EOB 8851 AAX beépíthető sütő húshőmérője igazán egyszerűen működik:  Amikor a hús eléri a beállított hőmérsékletet, a sütő automatikusan kikapcsol. A húshőmérő forró! Használatához először is be kell állítani a kívánt maghőmérsékletet és bele kell szúrni a húshőmérő hegyét a hús közepébe. A húshőmérő 30 és 120 fok között méri a hús hőmérsékletét. A készülék kiszámolja a hozzávetőleges befejezési időt. A befejezési idő az étel mennyiségétől, a beállított sütési hőmérséklettől (minimum 120°C) és a használat módjától függ. A készülék körülbelül 30 perces befejezési időt számít. Amikor a hús elérte a beállított maghőmérsékletet, hangjelzés hallható és automatikusan kikapcsol a készülék.

  Összesített értékelés: 0.0    Értékelje Ön is ezt a bejegyzést!

Hozzászólások

Szóljon hozzá Ön is!


BLOG

 

Electrolux PowerForce EPF61RR porzsákos porszívó csendes motorral

2024. március 28.

Új, csendes működésű motor, a portartály kialakítása és a halk szívófej együtt olyan kombinációt alkotnak, mely garancia a szinte zajtalan porszívózásra: ez a Silence Pro System™.

 

Miért hasznos a teleszkópos sütősín?

2024. március 27.

A teleszkópos sütősín hasznos segítség a sütés során. Segítségével könnyebben hozzáférhetünk az éppen sütőben lévő edényekhez és tepsikhez. A teljesen kihúzható sínek lehetővé teszik, hogy kényelmesen kihúzzuk a polcokat, és rögzítsük azokat, így mindkét kezünk szabad marad, hogy könnyedén kezelhessük az ételt.

 

AEG NSC7P751ES beépíthető hűtőgép két hűtőkörrel

2024. március 26.

Az AEG beépíthető kombinált hűtőszekrénye NoFrost fagyasztórésszel, automata leolvasztású normál hűtőtérrel, wifi kapcsolati lehetőséggel, egy kompresszorral, két hűtőkörrel, 247 kWh éves energiafogyasztással rendelkezik.

 

További blogbejegyzések
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz