Email cím:
Jelszó:
 
 
Elfelejtette a jelszavát?
TERMÉK GYORSKERESÉS
0 termék - 0 Ft

 

Az Ön kosara üres.

 

Gyömbéres birslekvár

2014. október 3. 0 komment

Dédanyáink kulináris örökségét vegyíti a keleti édességek fűszerességével ez a birsalma lekvár recept. Azoknak, akik kedvelik a birsalmakompótot vagy a birsalmasajtot, mindenképpen érdemes kipróbálni ezt a mennyei lekvárt.

Dédanyáink kulináris örökségét vegyíti a keleti édességek fűszerességével ez a birsalma lekvár recept. Azoknak, akik kedvelik a birsalmakompótot vagy a birsalmasajtot, mindenképpen érdemes kipróbálni ezt a mennyei lekvárt. 

Hozzávalók

3 kg birsalma
1 kg cukor
1 l víz
1 késhegynyi őrült fahéj
1 késhegynyi őrült gyömbér
1 kávéskanál szegfűszeg


Már 1 kg birsalmának is érdemes nekiállunk, mert  1-2 kis üveg birsalma lekvár garantáltan elfogy. A birsalmát kimagozzuk, felaprítjuk a héjával együtt, leöntjük a cukorral, letakarjuk, és ha elkezd sercegni, kis lángon főzni kezdjük Electrolux kerámialapos tűzhelyen. Amikor már levet eresztett, beletesszük a fűszereket, teljesen puhára főzzük. Botmixerrel pépesítjük, és annyi vízzel öntjük fel, hogy lekvár sűrűségű legyen. Újra felforraljuk, majd forrón, tisztára mosott befőttes üvegekbe teszük úgy, hogy késhegynyi tartósítót teszünk az üvegbe.  Száraz dunsztban hagyjuk 1-2 napig, majd hűvös helyre tesszük.

  Összesített értékelés: 1.5    Értékelje Ön is ezt a bejegyzést!

Hozzászólások

Szóljon hozzá Ön is!


AJÁNLOTT TERMÉKEINK

47995VD-MN kerámialapos tűzhely
134 900 Ft

47995IQ-MN kerámialapos tűzhely
189 900 Ft