- MOSÓGÉP
- |
- MOSOGATÓGÉP
- |
- SZÁRÍTÓGÉP
- |
- HŰTŐGÉP
- |
- FAGYASZTÓ
- |
- TŰZHELY
- |
- SÜTŐ
- |
- FŐZŐLAP
- |
- PÁRAELSZÍVÓ
- |
- MIKRÓ
- |
- VÍZMELEGÍTŐ
- |
- PORSZÍVÓ
- |
- KISGÉP
- |
- BLOG
Éléskamra télire – Zárd jégbe a nyarat!2015. július 23. 0 komment Izgalmas tippek, hogy miként lesz hasznodra AEG fagyasztód a sápadt téli napokon.Bár látszólag még messze a tél és talán még a nyaralás is előtted áll, de azt javasoljuk, hogy mégis gondolj már most a téli vitaminhiányos napokra. Ebben pedig AEG fagyasztód remek segítőtársad lesz.A fagyasztószekrény tágas rekeszeiben megannyi finom ízt őrizhetsz meg a nyárból, csupán néhány percnyi munka árán. Ha szereted a zamatos, fanyar bogyósgyümölcsöket, akkor ez a legjobb időszak, hogy lefagyaszd őket. A trükk egyszerű: mosd, szárítsd, rendezd egy rétegben egy tálba vagy tálcára a szemeket és már mehetnek is a fagyasztóba. A Frostmatic, intenzív fagyasztási funkció segítségével rövid időn belül megfagynak a gyümölcsök. Ekkor pedig már mehetnek is egy nagy zacskóba, hogy bármikor felhasználhasd őket a kedvenc édességeidhez. A piacon sem muszáj mindig csak annyi friss zöldséget venni, amennyit elfogyasztasz. A hüvelyesek, mint például a zöldborsó, a vajbab vagy a zöldbab remekül viselik a fagyasztást, így pedig télen sem kell majd a szuperek polcain vadásznod a borsó konzerveket a melengető főzelékhez. Picit túllőttél a célon, mikor a levest főzted? Sebaj! Öntsd a maradékot egy jól záródó zacskóba vagy műanyag dobozba és máris kész a bármikor felhasználható alaplé utánpótlás. Egészséges nyalánksággal lepheted meg a család apraját és nagyját, ha az ízletes gyümölcsökből fagyit készítesz. Ehhez elég lehet már annyi is, hogy a maradék gyümölcsszemeket pillanatok alatt leturmixolod és a pürét jégkrémformákba vagy joghurtos poharakba adagolod. Bár a nagyik jó része biztosan szentségtörésnek tartja, de a petrezselymes krumpli sem kell, hogy nyári fogás legyen. Végy egy hatalmas csokor friss petrezselymet a piacon (amivel ráadásul spórolhatsz is egy keveset)- akár sokszor annyit, mint amire szükséged lenne-. Mosd meg alaposan, majd aprítsd akkora darabokra, amekkorára szeretnéd és egy zacskóba zárva máris mehet a jégre! A fagyasztás során semmit sem fog veszíteni az értékeiből és nem kell télen a fonnyadt, petrezselyemnek csúfolt növényeket vadásznod…, hogy a szárított verzióról ne is beszéljünk. És ez a módszer természetesen minden illatos zöldfűszernél működik. Babádnak sem kell már nélkülöznie télen sem a vitamindús, házi bébiételeket. Főzz nyáron minden alkalommal 3-4-szeres adagot a kedvenc fogásaiból és porciózd a feles mennyiséget apró tálkákba vagy cseppmentesen záródó zacskókba. Így télen –vagy a túlzsúfolt napokon- csak előkapsz egy-egy adagot a fagyasztóból, betedd a mikróba és lurkód pár perc múlva máris fogyaszthatja a nyár ízeit. +TIPP: A sütés szerelmeseinek van néhány extra ötletünk:
HozzászólásokSzóljon hozzá Ön is! |