Email cím:
Jelszó:
 
 
Elfelejtette a jelszavát?
TERMÉK GYORSKERESÉS
0 termék - 0 Ft

 

Az Ön kosara üres.

 

Az ősz kincse: szilvalekvár

2015. szeptember 22. 0 komment

Szilvalekvár… igenám, de honnan? Próbáld ki Te is a sütőben sült, isteni szilvalekvár receptünket, ami kevés munkával rendkívüli eredményt produkál!

Ha ősz, akkor szilva. Ez nem is kérdés. És persze ha szilva, akkor magától értetődik, hogy készülhet is a lekvár.

Az Eluxshop.hu pedig egy nagyszerű módszert mutat most neked, mellyel a cukor teljes elhagyásával készíthetsz igazán intenzív ízű, különlegesen zamatos lekvárt… méghozzá Electrolux sütőd segítségével.

szilva lekvár

A recept végtelenül egyszerű: végy annyi szilvát, amiből lekvárt szeretnél készíteni.

Mosd meg, magozd ki és vágd félbe az érett gyümölcsöket és halmozd azokat egy magas falú tepsibe. Az egyetlen dolog, amire figyelned kell, hogy ne legyen teletömve a tepsi, mert a sütés egy pontján már levet ereszt a szilva és az bizony forrni kezd. És egy alacsony falú vagy dugig pakolt tepsiből bizony ki fog fröcsögni ez a finom gyümölcslé és garantáltan össze koszolja a komplett sütőteret.

Ha előkészítetted az alapanyagot és a tepsi is megtelt borítsd be egy nagy ív alufóliával és már mehet is a 150 fokra előmelegített sütőbe.

És innentől már csak várnod kell. Kb. 10 óra alatt érheted el azt a sűrű, ragacsos állagot, ami erre a remek szilvalekvárra jellemző. Ekkor töltsd a levárt csírátlanított üvegekbe, zárd le alaposan és hagyd őket szárazdunsztban kihűlni.

Extra tipp: Ha elég bátor vagy (talán nem az első próbálkozásnál, de másodjára már biztosan) időzítheted a folyamatokat úgy, hogy este, lefekvés előtt teszed a szilvát a sütőbe és mire reggel felkelsz, már kész is a lekvár!

  Összesített értékelés: 0.0    Értékelje Ön is ezt a bejegyzést!

Hozzászólások

Szóljon hozzá Ön is!


AJÁNLOTT TERMÉKEINK

EZB3410AOK beépíthető sütő
64 900 Ft