- MOSÓGÉP
- |
- MOSOGATÓGÉP
- |
- SZÁRÍTÓGÉP
- |
- HŰTŐGÉP
- |
- FAGYASZTÓ
- |
- TŰZHELY
- |
- SÜTŐ
- |
- FŐZŐLAP
- |
- PÁRAELSZÍVÓ
- |
- MIKRÓ
- |
- VÍZMELEGÍTŐ
- |
- PORSZÍVÓ
- |
- KISGÉP
- |
- BLOG
A legjobb dolog, ami a barackkal történhet2015. július 14. 0 komment A nyár elképzelhetetlen a különféle barackok nélkül. Legyen az kajszi, őszi vagy nektarint, egy biztos: a konyhánkban a helye!Íme néhány szuper ötlet, hogy miként használhatjuk új módokon is a napsütötte hazai gyümölcsöket. Grillezett finomságok Hozzávalók 2 adaghoz: 6-8 kajszi vagy fele ennyi nektarin, 10 dkg mascarpone, 2 ek porcukor, 3 cm vanília kikapart magja, barnacukor, pisztácia apróra darabolva Az érett, de nem túl puha gyümölcsöket kettévágjuk, kimagozzuk és a vágott felüket a barnacukorba mártjuk. A közben felhevített grillserpenyőbe (lehet teflon serpenyő is) tesszük őket, a cukros részükkel lefelé, közben pedig elkeverjük a sajtot a vaníliával és a porcukorral. Mikor a gyümölcsökön a cukor karamellizálódni kezd megfordítjuk azokat és még egy percig grillezzük. Végül pedig krémet kanalazunk rájuk és megszórjuk a pisztáciával. Barackos villám süti Hozzávalók egy közepes tepsihez: 5 tojás, 20 dkg porcukor, 1 kk sütőpor, 1 citrom leve és héja, 13 dkg liszt, 10 dkg olvasztott vaj, 4-6 őszibarack vagy több kajszi, esetleg nektarin A sütőt 180 fokra melegítjük és kilisztezünk egy tepsit. A barackokat meghámozzuk, kimagozzuk és cikkekre szeljük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a citrom levét és héját, majd a lisztet, a sütőport és az olvadt vajat. A fehérjét habbá verjük és a masszába forgatjuk, amit a tepsibe öntünk és végül beleszórjuk a gyümölcsdarabokat. 25-30 perc alatt készre sütjük, majd nyitott ajtó mellett a sütőben kihűtjük az édességet. Csupabarack cobbler Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához: Töltelék: 50 dkg kajszi, őszibarack és nektarin vegyesen, 2 ek barnacukor; Tészta: 25 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 5 dkg cukor, 10 dkg hideg vaj, 1 tojás, 1,5 dl tejszín A sütőt 170 fokra melegítjük és kivajazzuk a sütőformát. A barackokat meghámozzuk, falatnyi darabokra vágjuk, a forma aljára szórjuk és meghintjük a barnacukorral. Közben összekeverjük a tejszínt és a tojást egy tálban. Egy másik edényben elkeverjük a száraz alapanyagokat és elmorzsoljuk azokat a vajdarabokkal. Hozzáadjuk a tejszínes keveréket és a tésztát a gyümölcsökre kanalazzuk, majd 45 percre a sütőbe tesszük. Krémes vanília fagyival igazi csemege! A nagyi barackos gombócai Hozzávalók: 1kg sárga krumpli, 25-30 dkg liszt, 1 tojásdiónyi vaj, só, sárgabarack, cukor, 30 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg vaj Kedvenc gombócaink elkészítése sem nagy tudomány, ám annál nagyobb lesz az öröm, ha elkészültek. A krumplit főzzük meg sós vízben héjastól, hámozzuk meg és krumplinyomóval törjük át. A burgonya halom közepébe törjük a tojást, adjuk hozzá a diónyi vajat és kezdjük hozzágyúrni a lisztet. Ezt addig adagoljuk, míg homogén, rugalmas állagú tésztát kapunk. Ekkor egy nagy fazék sós vizet felteszünk forrni. Lisztezett deszkán fél centisre nyújtjuk a tésztát és 10 cm-es négyzeteket vágunk belőle. A barackokat félbevágjuk, magjuk helyére cukrot szórunk, majd ismét összezárjuk őket és a tésztába burkoljuk. A gombócokat lobogó vízbe dobjuk és addig főzzük, míg feljönnek a víz felszínére. Közben egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és barnára pirítjuk benne a morzsát, amiben megforgatjuk a kész gombócokat. A jobbnál –jobb receptek birtokában nincs más hátra, mint irány a piac, hogy kiválogassuk a finom desszertek alapanyagait! HozzászólásokSzóljon hozzá Ön is! |