Email cím:
Jelszó:
 
 
Elfelejtette a jelszavát?
TERMÉK GYORSKERESÉS
0 termék - 0 Ft

 

Az Ön kosara üres.

 

A legjobb dolog, ami a barackkal történhet

2015. július 14. 0 komment

A nyár elképzelhetetlen a különféle barackok nélkül. Legyen az kajszi, őszi vagy nektarint, egy biztos: a konyhánkban a helye!

Íme néhány szuper ötlet, hogy miként használhatjuk új módokon is a napsütötte hazai gyümölcsöket.

Grillezett finomságok

Hozzávalók 2 adaghoz: 6-8 kajszi vagy fele ennyi nektarin, 10 dkg mascarpone, 2 ek porcukor, 3 cm vanília kikapart magja, barnacukor, pisztácia apróra darabolva

Az érett, de nem túl puha gyümölcsöket kettévágjuk, kimagozzuk és a vágott felüket a barnacukorba mártjuk.

A közben felhevített grillserpenyőbe (lehet teflon serpenyő is) tesszük őket, a cukros részükkel lefelé, közben pedig elkeverjük a sajtot a vaníliával és a porcukorral.

Mikor a gyümölcsökön a cukor karamellizálódni kezd megfordítjuk azokat és még egy percig grillezzük. Végül pedig krémet kanalazunk rájuk és megszórjuk a pisztáciával.

Barack

Barackos villám süti

Hozzávalók egy közepes tepsihez: 5 tojás, 20 dkg porcukor, 1 kk sütőpor, 1 citrom leve és héja, 13 dkg liszt, 10 dkg olvasztott vaj, 4-6 őszibarack vagy több kajszi, esetleg nektarin

A sütőt 180 fokra melegítjük és kilisztezünk egy tepsit.

A barackokat meghámozzuk, kimagozzuk és cikkekre szeljük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a citrom levét és héját, majd a lisztet, a sütőport és az olvadt vajat. A fehérjét habbá verjük és a masszába forgatjuk, amit a tepsibe öntünk és végül beleszórjuk a gyümölcsdarabokat.

25-30 perc alatt készre sütjük, majd nyitott ajtó mellett a sütőben kihűtjük az édességet.

Csupabarack cobbler

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához: Töltelék: 50 dkg kajszi, őszibarack és nektarin vegyesen, 2 ek barnacukor; Tészta: 25 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 5 dkg cukor, 10 dkg hideg vaj, 1 tojás, 1,5 dl tejszín

A sütőt 170 fokra melegítjük és kivajazzuk a sütőformát. A barackokat meghámozzuk, falatnyi darabokra vágjuk, a forma aljára szórjuk és meghintjük a barnacukorral.

Közben összekeverjük a tejszínt és a tojást egy tálban. Egy másik edényben elkeverjük a száraz alapanyagokat és elmorzsoljuk azokat a vajdarabokkal.

Hozzáadjuk a tejszínes keveréket és a tésztát a gyümölcsökre kanalazzuk, majd 45 percre a sütőbe tesszük.

Krémes vanília fagyival igazi csemege!

A nagyi barackos gombócai

Hozzávalók: 1kg sárga krumpli, 25-30 dkg liszt, 1 tojásdiónyi vaj, só, sárgabarack, cukor, 30 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg vaj

Kedvenc gombócaink elkészítése sem nagy tudomány, ám annál nagyobb lesz az öröm, ha elkészültek.

A krumplit főzzük meg sós vízben héjastól, hámozzuk meg és krumplinyomóval törjük át.

A burgonya halom közepébe törjük a tojást, adjuk hozzá a diónyi vajat és kezdjük hozzágyúrni a lisztet. Ezt addig adagoljuk, míg homogén, rugalmas állagú tésztát kapunk.

Ekkor egy nagy fazék sós vizet felteszünk forrni.

Lisztezett deszkán fél centisre nyújtjuk a tésztát és 10 cm-es négyzeteket vágunk belőle. A barackokat félbevágjuk, magjuk helyére cukrot szórunk, majd ismét összezárjuk őket és a tésztába burkoljuk.

A gombócokat lobogó vízbe dobjuk és addig főzzük, míg feljönnek a víz felszínére.

Közben egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és barnára pirítjuk benne a morzsát, amiben megforgatjuk a kész gombócokat.

A jobbnál –jobb receptek birtokában nincs más hátra, mint irány a piac, hogy kiválogassuk a finom desszertek alapanyagait!

  Összesített értékelés: 0.0    Értékelje Ön is ezt a bejegyzést!

Hozzászólások

Szóljon hozzá Ön is!


AJÁNLOTT TERMÉKEINK

EOA 3450 AAX beépíthető sütő
89 900 Ft